Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, като екс-изпълнителен директор на баскетболната ни федерация и бивш играч продължава да се вълнува много от случващото се с родните състави. Ценов пожела успех на ЛукОйл Академик в сбълъса с руския Спартак в тунира Еврочалъндж довечера от 18 часа, а също и на Левски в мача им срещу ОКК Белград в Балканската лига утре отново в зала „Универсиада”.

„Факт е, че отборът, с който днес ще се срещне ЛукОйл Академик наистина е един от най-добрите европейски отбори с бюджет 30 милиона долара. Само това, че „Газпром” е спонсор на отбора говори достатъчно красноречиво за силата и възможностите му. Лично аз много се надявам ЛукОйл да бият, защото това вече би им гарантирало място напред, ако победят фаворита в групата Спартак. Не за първи път ще се случи такова нещо в зала „Универсиада”. Знаете, че тук с националния отбор и с клубните отбори много пъти грандове, които преди това са превъзнасяни са си тръгвали с наведени глави от зала „Универсиада” или от други зали в България. Лично аз се надявам и днес така да се случи”, заяви Иван Ценов пред Гонг.

Ценов сподели, че се надява да гледа на живо и дербито между ЛукОйл и Левски тази събота в Правец. „Пожелавам успех и на Левски в мача им от Балканската лига и ще направя всичко възможно в събота да присъствам на дербито, защото то наистина ще е интересно с оглед на трансферите, които бяха направени. Не се наемам с прогноза. Всички любители на баскетбола сигурно с нетърпение очакват да видят поредния сблъсък между ЛукОйл и Левски, които са двата изявени фаворита в нашето първенство. Надявам се всички мачове да станат хубави и да бъдат интересни за зрителите, защото в крайна сметка това е най-важното, хората да идват в залите и да си тръгват с едно удоволетворение, че техният любим отбор е направил всичко възможно. Пък дали ще спечели или ще загуби, важното е да видят, че момчетата са дали всичко от себе си”, коментира още Ценов.