Софиянецът Любомир Симеонов победи изкючително лесно канадската легенда Гари Гудридж в кулминационната среща от последния за годината ММА гала-вечер у нас „Max Fight 18”.

Бившият гребец Симеонов, който се занимава със свободни боеве едва от няколко месеца и това бе негов дебют на професионалния ринг, атакува много агресивно още в началото на първия рунд и бързо довърши 44-годишния Гудридж, който не изглеждаше подготвен на ниво за последния двубой в кариерата си и загуби с технически нокаут.



Наградата на 125-килограмовия Любо Симеонов за успеха връчи лично Христо Стоичков, който седеше на най-близката маса до ринга и с нескрит интерес проследи всичките 10 двубоя от надпреварата.



Безспорно най-атрактивната битка от „Max Fight 18” бе тази между Недялко Караджов и Станой Табаков, също в тежка категория. Двамата се впуснаха в непрестанни атаки от първи удар на гонга и вдигнаха на крака публиката в препълнената в зала „Универсиада”. Бургазлията Караджов демонстрира завидна физическа сила и на няколко пъти успя да се измъкне от хватките на шампиона по самбо, а след това с поредица от тежки удари спечели още в първия рунд.



В категория до 77 килограма Румен Димитров демонстрира класата си и бързо надви варненеца Иван Иванов, като рефера присъди победата за Близнака още в първата част.



В категория до 93 килограма вечерта за братята Захариеви премина с различен успех. Първо Емил спечели с изключителна лекота срещу сърбина Боян Бойнович, като успя да го задуши още с първата си атака в мача. Веднага след него брат му Светослав Захариев отстъпи пред пловдивчанина Георги Тодорчев, като президентът на ЦСКА Димитър Борисов, който бе сред зрителите, връчи наградата на Тодорчев.

В другия международен двубой от „Max Fight 18” Атанас Джамбазов бързо се наложи над Пламен Боличевич от Босна и Херцеговина, също при 93-килограмовите.

В категория до 65 килограма бе единствената битка за вечерта в пълни 3 рунда по 5 минути, като дебютантът Димитър Сяров от Сливен спечели срещу Сотир Кичуков с 3:0 съдийски гласа.

При 77-килограмовите Георги Петков би Ивайло Димитров в първия рунд, а шампионът по борба Христо Христов се наложи над Николай Николов във втория рунд с среща смесица от борба и ММА.

В другите два двубоя от галавечерта на смесените бойни изкуства Радослав Карашев успя за само няколко секунди след началния гонг да отвори аркада на Октай Османов, който получи лекарска забрана. В категория до 70 килограма Георги Стоянов сломи съпротивата на Василий Гайдарджи в първия рунд, след като приложи задушаване.