Дисциплинарната комисия към БФС наказа ЦСКА с 3 срещи лишаване от домакинство. „Червените” отнасят и 15 хиляди лева глоба. Санкцията е по чл. 37, ал. 1, буква В, ред 5 от Дисциплинарнияправилник.

Наложеното наказание на Локомотив Мездра пък е от 1 мач лишаване от домакинство и 2 хиляди лева глоба заради лоша организация.

До наказанията се стигна, след като членовете на Комисията тълкуваха случилото се по време на вчерашния двубой между Локомотив Мездра и ЦСКА. Мачът от 19-я кръг на А група бе прекратен заради нахлуване на фенове на терена.

Част от запалянковците на „червените" бяха пуснати да гледат срещата от пистата заради препълнения с хора сектор за гости на стадиона в Мездра. Именно тези привърженици на столичани първи навлязоха на терена малко след попадението за Локомотив на Исмаил Иса в 61-ата минута. Любопитното е, че според данни на ДК на БФС са продадени само 698 билета на запалянковци на ЦСКА, а секторът за гости на Градския стадион в Мездра е за около 1500 души.

Няколко униформени служители на реда бдяха за сигурността пред сектор „В” на националния стадион „Васил Левски”, където протече заседанието на Дисциплинарната комисия на БФС. Срещата на Дисципа стартира в 18.00 часа и продължи малко над два часа.

„Няма данни в докладите да са ударени футболисти или треньори от публиката, която навлезе на терена. Това не е документирано от длъжностните лица. На видеозаписите също не успяхме да видим такова нещо. Затова преценихме, че трябва да наложим конкретните наказания за двата отбора. Считам, че решението ни е правилно", каза адвокат Юрий Кучев, говорител на ДК на БФС.

След обявяването на санкцията стана ясно, че ЦСКА ще домакинства на неутрален терен срещите с Пирин (Благоевград), Монтана и Ботев (Пловдив) и ще се завърне на „Българска армия” за дербито с Литекс на 21 април.

Очаква се СТК на БФС на свое заседание утре сутринта да накаже „червените” със служебна загуба от 0:4 за двубоя в Мездра.

„Никой от феновете на ЦСКА не е радостен от подобно нещо. Радостни са други клубове – от Ловеч и от Подуяне. Искаме справедливи наказания за хората с качулките и маските. Това не беше нахлуване. Просто необезпокоявано хората си влязоха на терена. Организацията бе под всякаква критика. Даваме ви пример, ако на следващото домакинство на ЦСКА с Левски, ЦСКА не плати на полицията, а фенове на Левски навлязат на терена, ние служебно ли трябва да спечелим”, каза пък Димитър Ангелов преди началото насрещата на Дисципа.