Любина Спасова защити Европейската си титла в категория до 75 кг. на Европейското първенство по таекуон-до в Барлета, Италия. Вече трикратната европейска шампионка победи на финала естонка, като премина през чехкиня и хърватка.

Макар и с много тежка контузия в гръбнака и спукани кости в областта на глезена, Спасова успя да се наложи с перфектна игра. Това бе и първият златен медал за България на европейското, след което злато взе и Лидия Дукова в тежката категория при жените. Последва златен медал и при отборните при жените, като нашите момичета напълно доминираха над представителите на Русия, Чехия, Англия, Словения и Украйна.

Това не бе достатъчно на България и златните момичета спечелиха още две първи места на силов тест (чупене) и така изведоха страната ни до трето място в отборното класиране, след Русия и Чехия.

Руският отбор делегираше с 95 състезатели, а чешкия с 70, на фона на които нашите 6 мъже и 7 жени достигнаха много висок брой отличия - 5 златни 2 сребърни и 17 бронзови медала.

Друга българка взе злато на форма до 2 дан - пловдивчанката Валентина Йочкова, но тя се състезава за отбора на Англия.

Треньорът на Любина и Валя - Костадин Димитров и генерален секретар на федерацията съобщи, че България е кандидатсвала за домакинство на Европейско първенство през 2012 г. като се търси най-добрият вариант за неговото провеждане - София или Пловдив.