Популярни лица на България сменят костюмите с анцузи за звезден турнир по тенис на 6-и и 7-и юни. Елитни политици, икономисти, медици, бизнесмени, шоумени, спортисти и журналисти ще кръстосат ракети на кортовете на Дипломатическия клуб в Горна Баня. 

Безпрецедентният ВИП - турнир за любителски двойки събира популярни лица от родния спорт като Любо Пенев, Николай Гигов, Димо Тонев, Сашо Везенков, а сред участниците се очаква да бъде и премиерът Бойко Борисов.

Водещи на турнира ще са популярните гласове на Дарик радио Ивелин Райчев и Михаил Дюзев.

Уникалното състезание Asics Мастърс сега се завръща на най-високо ниво благодарение на гиганта на българския спорт Любо Ганев. 210- сантиметровата емблема на родния волейбол организира състезанието със замаха на могъщата си десница.

ВИП персоните ще имат перфектни условия за подготовка, игра и възстановяване в Дипломатическия клуб в Горна баня. 

Ролята на фаворити отново поемат Бойко Борисов и Любо Пенев. Тандемът между премиера и треньора на ЦСКА редовно мачка като валяк съперниците си и е печелил 3 пъти надпреварата.

В последния ВИП турнир обаче непробиваемата двойка допусна да бъде надиграна на полуфинал от бъдещите победители - футболния мениджър Лъчезар Танев и неговия син Георги. Сега партньор на Танев ще бъде друг популярен футболист на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла.

Сред участниците се откроява още един фамозен и непредвидим дует – Йордан Лечков и Николай Гигов. Като любители тенисисти и на двамата футболни началници им подхождат определения като “поразяващата уста” и “поразяващата ръка”.

Но само второто може да се каже за най-високата двойка - Димо Тонев (206 см) и Сашо Везенков (200 см). Дипломати по нрав и първи специалисти по космически забивки бившите големите звезди на българския волейбол и баскетбол са готови да покажат и тенис на високо равнище – в буквалния и преносния смисъл.

Със селекцията на Любо Ганев шоуто е гарантирано, защото идеологът на турнира обещава да сблъска на корта и бивши шефове на парламента, лекари, актьори, певци и поне петима журналисти.