Григор Димитров е един от най-обичаните тенисисти от всички фенове на тениса по света. Причини затова има много, но освен привлекателния му стил на игра, безспорно една от големите такива е фактът, че българинът е изключителен джентълмен на корта.

Гришо демонстрира това и при загубата си от Вашек Поспишил във втория кръг на Мастърса в Шанхай. Към края на двубоя силен сервис на канадеца изпрати топката в тялото на едно от малките момчета, подаващи кърпите на тенисистите.

Поспишик естествено се извини, но детето видимо изпитваше голяма болка и се разплака. Димитров обаче не остави нещата така и отиде до него, за да се увери, че всичко е наред. Българинът погали момчето по главата и му подари един от накитниците си, което със сигурност е останало скъп спомен за малчугана.

Случилото се може да видите ТУК!

Постъпката на Димитров събра много одобрителни коментари в социалните медии, а сайтът на АТР също отрази случилото се. Григор също коментира случилото се чрез своя профил в Туитър, където към видеото от инцидента, написа: "Едно от най-смелите деца, които съм срещал!"

Това не е първият път, в който Григор помага на дете на корта. Преди време в двубой срещу Кей Нишикори Димитров видя, че подаващото му кърпата момиче е пребледняло и ѝ помогна да излезе от корта.