Топфаворитите Рафаел Надал, Анди Мъри и Томаш Бердих се класираха за  четвъртфиналите на силния турнир на твърди кортове в столицата  Пекин с награден фонд 3,75 милиона долара.

Испанецът, който се завърна на корта след 3-месечно  отсъствие заради контузия, победи квалификанта Петер Гойовчик  (Германия) с 6:3, 6:4 за един час и 44 минути. След срещата номер 2 в света се оплака от качеството на  топките.

Това беше едва втори мач за испанеца от 1 юли насам, когато той  изненадващо загуби в четири сета от австралийския тийнейджър Ник Кириос в четвъртия кръг на Уимбълдън. 28-годишният Надал е победител в турнира в китайската  столица през 2005 година.

В спор за място на полуфиналите Надал ще срещне Мартин  Клижан, който водеше с 6:2, 3:0, когато номер 7 Ернестс Гулбис  (Латвия) се отказа поради контузия.

Още трима от поставените продължават напред в турнира. Номер 3 Томаш Бердих се наложи над Виктор Торицки (Сърбия) с 6:3, 6:4. Четвъртият поставен Марин Чилич спечели с 6:3, 6:3 срещу  Жоао Соуза.

Олимпийският шампион Анди Мъри, шести в схемата, отстрани  Пабло Куевас (Уругвай) с 6:2, 6:2 за 80 минути. Чилич и Мъри ще играят един срещу друг на четвъртфиналите./БТА