Смяната на ракетата е една от основните причини за спада в играта на Григор Димитров от началото на 2015-та година, пише в коментар днес испанският сайт PuntodeBreak.com.

Специализираният сайт търси причините за това Гришо да не стартира добре годината, и да разочарова с представянето си.

Димитров играе с нова ракета, подобна на тази на Роджър Федерер, с различно наплитане. Сега ракетата му е вече с глава от 97 инча, от 95 преди, и с малко необичайно наплитане 18х17.

Така тя става и по-трудна за контролиране, при ретур и сервис. Както вече се видя в няколко турнира, Гришо все по-често праща бекхендите си в мрежата, което се дължи именно на смяната на ракетата.

Авторите на коментара припомнят, че българинът е допуснал много грешки на турнира в Бризбейн и е бил неузнаваемо слаб, "но това е нормално за тенисист сменил ракетата си."

Роджър Рашийд превърна Димитров в здрава машина, във физическо отношение, но това не му помага в последните турнири.

Неприятно се забелязва и фактът, че Гришо има само четири победи в последните пет турнира от сериите Мастърс 1000, в които е участвал.

Коментарът завършва с това, че сега Гришо трябва да защитава титлата си в Букурещ и полуфинала в Рим и ще се види дали на клей ще успее да се преобрази и да демонстрира силните си качества или ще пропадне още повече през сезона.