Първата тенис ракета на България при мъжете Григор Димитров приключи бързо участието си на турнира „Куинс“ в Лондон, който е с награден фонд 1,928 милиона евро.. Той отпадна още в първия кръг от Янко Типсаревич след 6:7 (6), 6:4, 3:6. Мачът продължи близо два часа и половина. 25-годишният хасковлия, шампион в турнира през 2014 година, не успя да се справи със съпротивата на бившия номер 8 в света Типсаревич, който в момента заема 553-ото място в подреждането на АТП.

В първия сет двамата се представиха изключително стабилно. Единствената възможност за пробив се откри пред Димитров в шестия гейм, но той не се възползва от шанса си. Така се стигна до тайбрек, в който сърбинът демонстрира по-голяма концентрация и спечели с 8:6 точки.

В началото на втория сет Григор Димитров направи ранен пробив, който се оказа достатъчен и българинът спечели с 6:4.

В третия сет Типсаревич направи решителен пробив в четвъртия гейм, след което не допусна разколебаване в играта си и затвори мача с 6:3.

Димитров, 37-и в света в момента, за последно спечели срещу хърватина Иво Карлович с два тайбрека на полуфиналите на турнира на клей в Истанбул на 30 април, след което вече е в серия от шест поредни поражения.