Григор Димитров за пореден път демонстрира двете си лица, но стигна до полуфинал в Чънду, след победа над аржентинеца Диего Шварцман с 4:6, 6:4, 6:3.

Гришо изоставаше с 0-1 сета и 1:3 гейма във втория, преди да сътвори страхотен обрат и да покаже класен тенис до края на мача и да го спечели.

Григор и Шварцман се бяха срещали само веднъж до момента - на финала в Истанбул, който и до днес остава един от най-драматичните в кариерата на българина. ПРИПОМНЕТЕ СИ КАКВО СЕ СЛУЧИ ТАМ!

В Китай Димитров стартира мача кошмарно, но в средата на втория сет нещо тотално се обърна в играта му и "доброто" му лице се прояви с красив тенис и изящни отигравания.

Така Гришо стигна до Топ 4 в китайския град, и очаква там победителя от сблъсъка между Доминик Тийм и Алберт Рамос.

С класирането си за полуфиналите Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста и $42,470 от наградния фонд.

Първи сет - 4:6

Гришо поведе бързо от своя сервис, а след това имаше три точки за пробив при подаването на Шварцман, но ги пропиля.

В петия гейм настъпи критичен миг за Димитров, и аржентинецът стигна до две точки за пробив. Гришо спаси първата, но след това Шварцман поведе с 3:2.

Григор пропусна четвърта в мача точка за пробив в шестия гейм, и позволи на съперника да затвърди своя и да поведе с 4:2.

Двубоят продължи да върви мъчно за Димитров, и той нямаше лесно спечелен гейм, въпреки че започна да ниже асове в деветия гейм.

Вместо да затвори поне него обаче, Гришо даде точка за пробив на Шварцман, с която аржентинецът можеше да спечели и сета. Тя бе спасена, макар че Шварцман оспорва, но той пак стигна до възможност да затвори сета с втора точка за пробив, след второ оспорване от негова страна. Гришо отрази и нея, с отлично излизане на мрежата, но не успя да приключи частта. На два пъти Димитров взимаше предимство, преди да успее да вземе гейма.

Григор не успя да се противопостави сериозно на Шварцман в десетия гейм, и аржентинецът спечели подаването си, за да вземе и сета с 6:4.

Втори сет - 6:4

Григор взе първия гейм във втория сет, а след това стигна до точка за пробив, след като се върна от 15-40 до предимство. Той обаче за пети път пропиля възможността.

Шестата точка за пробив не закъсня, но и тя бе загубена от Димитров, а Шварцман успя да се вдигне и да си вземе подаването за 1:1 гейма.

Шварцман поведе с 30-0 в сервис гейма на Гришо, българинът изравни бързо, преди да дадеш поредна точка за пробив съперника, която той не опропасти, за да поведе с 2:1.

Аржентинецът затвърди пробива си без да даде точка на Григор. Българският тенисист се измъчи, за да спечели петия гейм, и да намали изоставането си.

Искрица от своя страхотен тенис показа българинът в осмия гейм, и поведе с 40-0, след което най-после спечели точка за пробив - първа от седем опита, и остана в мача - 4:4.

Шварцман се защитаваше страхотно и стигна до поредна точка за пробив. Димитров с отличен удар спаси гейма, а след това съперникът му прати топката в аут, за да може Гришо да затвърди пробива си.

Изблиците на класа от страна на Димитров продължиха, и с уникален удар на мрежата, и няколко мощни топки, поведе и стигна до две точки за пробив, с които да затвори и сета.

Шварцман спаси първата, като Гришо прати топката в мрежата, но след това аржентинецът би в аут, за да сервира сета за Григор - 6:4!

Трети сет - 6:3

Тотално променен Григор стартира решителния трети сет, като проби за 2:0 гейма без проблеми.

Шварцман обаче върна един пробив, намали изоставането си, само за да се стигне до втори загубен от него сервис гейм и 3:1 в полза на Гришо.

Димитров затвърди този пробив и дръпна сериозно с 4:1.

Последва размяна на подаванията, преди в деветия гейм Гришо без да даде точка на съперника, да приключи мача с 6:3!