Преди да започне участието си на турнира в Стокхолм, Григор Димитров говори пред шведските медии за очакванията си от надпреварата, както и за новия си наставник Дани Валверду.

"Този турнир е много специален за мен. Тук спечелих първата си титла. Развълнуван съм, защото се намираме в последните седмици на сезона и ще мога да проверя в какво състояние съм физически и ментално. Винаги съм щастлив, когато се връщам в Стокхолм”, заяви Димитров.

Първата ни ракета е поставен под номер 2 в схемата, като утре ще стартира директно от осминафиналите, където негов съперник ще е естонецът Юрген Зоп. 

"В този момент не мога да се поставя в позицията да бъда фаворит тук. Може да съм втори в схемата, но тук има и няколко момчета, които наистина играят страхотно в момента. Аз обаче харесвам шансовете си. В последните седмици записах няколко победи над добри тенисисти”, допълни той.

Българинът коментира и работата си с венецуелския специалист Дани Валверду, под чието ръководство се завърна сред най-добрите 20 в света. 

"Той е добре познато име. Работи с Бердих, беше дълго време и с Анди Мъри. Дани е супер опитен в своята сфера, разбира тениса много добре, което помага много. Вълнувам се от нашата работа. Отскоро сме заедно, предстои ни още много път. Постигнах няколко добри резултата, нивото ми се подобри и нашата цел сега е да поддържам високо ниво. Надявам се да бъда здрав и да продължавам да развивам играта си", продължи той.

"Преди сезона просто исках да играя. Не си възлагах големи цели, защото не играех добре. Не се чувствах добре на корта, записах няколко загуби и това се отрази на мястото ми в ранглистата. Въобще не предполагах, че до края на сезона ще успея да се върна в Топ 20. Но с няколко добри резултата, и с идването на Дани, нещата се промениха драстично", допълни още Димитров. /БГНЕС