Хаун Мартин дел Потро спечели финала на тенис турнира в Стокхолм. Аржентинецът надделя над американеца Джак Сок след 7:5, 6:1 в среща, която продължи 1 час и 17 минути. Това бе първа титла за Дел Потро от три години насам в надпревара от ATP. За последното той триумфира в Сидни през 2014-а. След това получи травма в китката, заради която 2 години почти не игра професионален тенис.

Припомняме, че сребърният медалист от Летните олимпийски игри в Рио стигна до решителната битка, след като елиминира Григор Димитров на полуфинала. Сок, на свой ред, се справи с Александър Зверев.

И двамата тенисисти имаха известни проблеми по време на срещата. В първия сет Сок се оплака от болка в дясното рамо, като се наложи намесата на физиотерапевта, а във втория кръв потече от носа на Дел Потров и играта бе временно спряна. 

Първият сет премина оспорвано. Сок започна уверено и оказваше значителен отпор на съперника си, но допусна да бъде пробит в единадесетия гейм. Така Дел Потро поведе с 6:5, а в крайна сметка се поздрави с успеха в първата част след 7:5. 

Във втория сет аржентинецът имаше подчертано надмощие, като остави само гейм на американеца – 6:1. 

Така Дел Потро спечели 19-и трофей в кариерата си. По този начин Кулата от Тандил ще се изкачи с над 20 места в ранглистата, доближавайки се до завръщане в топ 40.