Григор Димитров нито е първият, нито вероятно ще е последният, който троши ракетата си на тенис корта.

В неделя първата ракета на България сам се прости с титлата в Истанбул, след като счупи три ракети по време на финала, и накрая със служебна точка реши всичко.

Нещата обаче изобщо не започват от Гришо.

За тенис феновете няма да е изненада, че първият, който губи мач заради почупени ракети, е Горан Иванишевич. Хърватският чешит отпадна от Брайтън Оупън в Англия през 2000-та година, след като счупи всичките си три налични ракети.

"Нямам вече с какво да играя," заяви тогава Иванишевич.

И супервайзорът на турнира Джери Армстронг и реферът Алан Милс са категорични, че за първи път в историята на тениса мач завършва, тъй като един от тенисистите вече нямат ракети...

По време на Откритото първенство на Австралия през 2012-та Маркос Багдатис чупи 4 броя ракети!

През 1979-та година, има и по-скандален случай от счупени ракети - Илие Настасе отказва да изпълнява сервис в мача си с Джон МакЕнроу, след като куп предупреждения не помагат. Две години по-късно, пак на Уимбълдън, Джон МакЕнроу троши ракета и отправя една от най-популярните си реплики - "Човече, не може да сте сериозни... Вие сте утайката на света!"

МакЕнроу не спира до тук. През 1990-та той псува пред всички супервайзора на Откритото първенство на Австралия. И губи мача: "Устни обиди, неприлични изрази, господин МакЕнроу. Точка. Гейм, сет и мач."