Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри (Великобритания) очаква да бъде готов да играе отново на сингъл най-рано след девет месеца. 32-годишният шотландец претърпя операция на бедрото през януари, но се нуждае от много време, за да възстанови мускулните влакна и силата на крака си.

Мъри се завърна на корта през миналия месец и спечели титлата на двойки с испанеца Фелисиано Лопес на турнира на трева в лондонския Куинс Клъб.

Той се включи в схемата при дуетите и на "Уимбълдън", но отпадна във втория кръг в тандем с Пиер-Юг Ербер (Франция) при мъжките двойки и в третия кръг на смесени двойки със Серина Уилямс (САЩ).

"По време на операцията са се получили сериозни деформации на мускулните влакна и ще трябва много време и усилена физическа работа, за да се възстановят напълно. Силата в крака няма да се върне за 3-4 месеца, по-скоро ще отнеме между 9 и 12 месеца. Със сигурност мускулите ми трябва да достигнат отново едно определено ниво, за да мога пак да играя на сингъл. В противен случай, ако необходимата силя я няма, може отново да получи увреждане", коментира Мъри за Би Би Си.

Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем ще премине специална кондиционна програма в следващите 4-6 седмици.

"Щастлив съм, че не изпитвам болки и искам да върна нормалното състояние на бедрото ми. Когато силата в него се върне, ще мога отново да се състезавам", добави той./БТА