Димитър Кутровски преодоля квалификациите на силния турнир от сериите Чалънджър в Бусан (Корея) с награден фонд 100 хиляди долара и гостоприемство.

Третата ракета на България бе поставен под №3 в пресявките и стигна до основната схема на турнира след две победи над представители на домакините. Първо Кутровски надигра Даниел Ю с 6:4, 6:2, след което последва и успех над Юнг-Воонг На с 6:4, 7:6(1). С класирането си софиянецът заслужи 5 точки за световната ранглиста.

"Дълъг път до Южна Корея, изчислих от вратата вкъщи до хотелската врата бяха точно 26 часа и 23 минути! Досега пътуването е добро, преминах квалификациите на турнира в Бусан и ще играя първи кръг на основната схема утре (вторник)", написа Кутровски във Фейсбук.

В първия кръг на основната схема той ще срещне друг тенисист, идващ от квалификациите - Джейсън Йънг, който се намира на 194-о място в класацията на АТР.

При успех Кутровски ще си осигури 9 точки и 1720 долара от наградния фонд, а във втори кръг би срещнал победителя от мача Дзе Джънг (Китай) - Джордън Томпсън (Австралия).

Българският представител ще вземе участие и в турнира на двойки, където в партньортство с хърватина Франко Скугор ще се изправи срещу поставените под номер 1 Хсиен-Йин Пенг и Мао-Ксин Гонг.