Единствено с мисълта за победа заминават националите по тенис за мачовете с Люксембург от втория кръг на зона Европа-Африка на турнира за Купа "Дейвис". Капитанът Тодор Енев потвърди амбициите на тима да се бори за изкачване в по-горната група, като изпълнението на тази цел минава през успех в мачовете в Люксембург, които ще се проведат от 17 до 19 юли.

"Моята лична цел, а и тази на всички в състава, е да се преборим за място в първа група. Разполагаме с отлични тенисисти и мисля, че сме способни да се справим. С тези момчета няма как да не сме фаворит, независимо дали Жил Мюлер ще играе. Все още не смея да прогнозирам дали той ще излезе срещу нас, защото промени могат да се правят до последния момент. Поддържам връзка с всички национали и знам в каква форма се намират в момента. Оптимист съм и мисълта ни е само за победа", каза Тодор Енев на пресконференция преди заминаването за Люксембург.

На нея беше обявена и подкрепата на Пощенска банка като спонсор на националния отбор за мъже. Дончо Донев, началник управление "Капиталови пазари" в компанията, връчи на отбора осветена икона на Св. Георги Победоносец с пожелание за успех в предстоящите двубои. "Пощенска банка инвестира в подкрепа на развиващи се спортове, жънещи победи на международно ниво. Все повече ще се фокусираме върху инициативи в ключови области като спорт, образование, общество и околна среда. Защото всяка една инвестиция в тези сфери за нас не е самоцел, а крачка към позитивна промяна за цялото общество. Пожелавам успех на националния отбор и вярвам, че те ще ни носят още много поводи за радост", заяви Дончо Донев./БТА