Григор Димитров даде обширно интервю пред „Дневник“, в което говори за работата си с Роджър Рашийд, за чувството да си част от топ 10 на света и за бъдещите си амбиции.

"Тенисът е изключително изискващ спорт, играе се през цялата година и за играчите, които се развиват е изключително трудно да поддържат едно и също ниво. Днес съм по-устойчив и като цяло по-завършен играч от миналата година."

"През последните години съм работил с много треньори. Всеки един от тях е бил много добър и с голям опит. Всеки е имал голям принос в развитието ми. Разбира се, че всеки има своите методи и виждания. Роджър е различен с това, че проявява по-малко разбиране към отсрещната страна.

"Играта ми и класирането ми са се подобрявали устойчиво през годините, така че имам основания да мисля, че сме взимали правилните решения. Основната цел е непрекъснато да се подобрявам. Причините за промяната могат да бъдат различни, но като че ли това е основната."

"Подобрявам непрекъсната играта си. Имам потенциал за подобрение във всички удари и това е много добре. Това ми дава увереност. Ще продължа да развивам играта си и ще продължа да развивам силните си страни и да налагам мой стил. Спечелил съм много повече точки след удари, които съм завършил, отколкото в защита. Не се определям като дефанзивен играч, напротив. Трябва да стана още по-нападателен и имам всичко за това."

"Топ 10 е добра част от биографията на всеки играч. Винаги е добре да можеш да кажеш това и усещането е хубаво. Все пак, ако бъдем практични, важните класирания са топ 4, топ 8, топ 16. Те са определящи за поставянето на играчите на отделните състезания и в този смисъл са по-важни. Топ 10 има по-скоро публична стойност."