Тенис звездата Григор Димитров достигна до своя втори пореден четвъртфинал тази сутрин.

След турнира в Бризбейн през изминалата седмица и загубата от Роджър Федерер, българинът ще се изправи срещу Александър Долгополов от Украйна.

Световният номер 28 започна много добре 2016 година, под ръководството на новия си треньор Франко Давин.

„Мисля, че точно сега имам нужда от повече мачове, колкото се може повече мачове още в началото на годината“, сподели Григор Димитров.

„Това ще ми помогне за ранглистата, както за нивото на игра, което се опитвам да постигна. Работих много усилено и в толкова много аспекти по време на подготовката, затова просто искам да се уверя, че мога да ги използвам в игра и това да се превърне в навик. Това е много важно за мен“, допълни още Григор Димитров.

„Благодаря за подкрепата на публиката, виждам и български знамена тук, това е чудесна подкрепа за мен“, каза Гришо.

Хасковлията ще се изправи срещу Александър Долгополов в ранни часове на четвъртък на четвъртфиналите в Сидни.

„Опасен тенисист е Долгополов. Никога не знаеш какво да очакваш от него. Особено тук. Условията са доста подходящи за него. Кортът е бърз и малко ветровит. Така че ще бъде труден мач за мен, определено. От друга страна, аз съм тук, за да играя“, сподели Григор Димитров относно предстоящия си съперник.

„Целта ми е да се фокусирам върху моята работа, а не върху съперника. Да се фокусирам върху своите удари и това, което трябва да правя на корта“, уточни тенисистът.