Григор Димитров усилено вече тренира за новия сезон. Най-добрият ни тенисист обаче в момента се подготвя с нов треньор. Вече към края е първата седмица, в която №11 в света води занимания под ръководството не на Роджър Рашийд, а на Пол Анакон. Новината бе лично потвърдена пред Гонг от близки на Григор Димитров.

51-годишният Пол Анакон е голямо име в професията и синоним на интелигентство. До преди година американецът бе треньор в продължение на повече от 42 месеца на Роджър Федерер, преди това на Пийт Сампрас и Тим Хенман, а през лятото прекрати работата си със Слоун Стивънс. Като състезател Анакон е достигал до №12 в света, избран е за „Спортист на годината” в колежа в Тенеси през 1984 година, след като печели 51 от 54 мача. Има 1/4-финал на Уимбълдън и финал на двойки на Откритото  първенство на Австралия през 1995 година.

Сътрудничеството между Григор Димитров и Пол Анакон е обаче само за 14 дни заради ангажимент в този период на личния наставник на първата ни ракета Роджър Рашийд. Тази и следващата Григор и Пол водят тренировки в Америка, а от 1 декември вече тренировките ще бъдат водени от австралиеца с ливански произход Роджър. Припомняме, че първият турнир за новия сезон на Димитров ще бъде от 4 януари в Бризбейн (Австралия). 

Пол Анакон бе дълго време треньор на Роджър Федерер

източник: Gulliver/Getty Images