Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу получилия "уайлд кард" представител на домакините Пабло Карено Буста в първия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд с награден фонд 5,72 милиона евро.

Четвъртфиналистът от надпреварата през миналия сезон Димитров има гарантирани 16935 евро и 10 точки за световната ранглиста, в която заема 29-ото място.

При успех 24-годишният хасковлия ще заработи 31,365 евро и 45 точки, а във втория кръг ще срещне победителя от мача между номер 16 Жил Симон (Франция) и Маркос Багдатис (Кипър).

Евентуален съперник на българина в третия кръг може да стане вторият поставен Анди Мъри (Великобритания).

24-годишният Карено Буста е 50-и в класацията на АТП в момента. Той няма спечелени титли на сингъл, но има един трофей на двойки в Кито (Еквадор) през февруари тази година.

Димитров е спечелил и двата си мача срещу испанеца досега - с 6:2, 6:4 на същия турнир през 2014 година и с 6:4, 6:1 на твърди кортове в Париж през миналия сезон.

В неделния ден Димитров ще играе финал на турнира в Истанбул, след като в съботния ден надделя над Иво Карлович в полуфинален мач със 7:6 (0), 7:6 (2). 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS