Легендата на световния тенис Роджър Федерер може да е на 33 години, но показва игра, на която биха завидели огромна част от съвременните спортисти. Той обаче разкри какво би го отказало от любимия му спорт. 

Това е, ако бъде пренасочен да играе в страничните кортове по време на големите състезания. Това често се случва със звезди в края на кариерите им, но не и с легендарния швейцарец, който продължава да е под светлината на прожекторите. 

"Една от основните причини за спортното ми дълголетие е, че продължавам да съм на централните кортове във важните мачове и съм основната причина много хора да гледат мачовете в даден турнир."

"Честно казано, ако не бях на такива места, досега вече да съм се отказал, това ме крепи да продължавам напред. Наистина щеше да ми е трудно да продължа, ако знаех, че има страхотни фенове и кортове, а аз трябва да съм встрани от всичко на някой нетелевизионен корт", сподели Федерер пред "Би Би Си". 

Маестрото неведнъж е казвал, че последната година в кариерата му ще бъде 2016 г. Тогава той иска да участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и да вземе златния медал от тях на сингъл. Това е едно от малкото отличия, които все още му липсват в богатата кариера.