Българската звезда в тениса Григор Димитров показа класа и отвя канадеца Васек Поспишил с 6:2, 6:2 за около час игра. Нашето момче не остави шансове на съперника си и се класира за третия кръг на надпреварата. 

Още от началото той показа класа и наложи доминацията си. Гришо проби още в първия гейм, затвърди го и впоследствие направи още един, за да дръпне чак с 5:1. Поспишил му върна един гейм, но Димитров затвърди успеха си след 6:2 и поведе с 1:0 сета. 

Единствената равностойна част в мача дойде в началото на втория сет. Тогава двамата играха гейм за гейм до 2:2. В петата част от втория сет обаче българската звезда направи решителен пробив и пречупи Поспишил. 

До края канадецът не записа никакъв актив и си замина рано-рано за родината. Той все пак може да се похвали, че в предишния кръг отстрани бившия номер 4 в света Хуан Мартин дел Потро. 

Следващият съперник на Гришо ще е представителят на домакините Джон Иснър. Той се справи с руснака Андрей Рубльов в два сета - 6:3, 6:4. Американецът е известен с бомбените си сервиси, но на практика други оръжия няма. 

Все още не е точно ясно кога двамата ще изиграят двубоя си.