Водачът в схемата на турнира във Валенсия Давид Ферер се класира за полуфиналите на надпреварата. Той зарадва домакинската публика, след като победи безапелационно бразилеца Томас Белучи с 6:1, 6:2.

Освен победата и място на предпоследния етап на надпреварата, борбеният испанец имаше нужда от малко повече от час, за да запише едно уникално постижение. Той извоюва своята победа номер 600 в кариерата си.

Така се превърна в четвъртия действащ тенисист, достигнал тази бройка успехи, след Роджър Федерер, Рафаел Надал и Лейтън Хюит. За място на финала той ще спори с третия поставен Анди Мъри, който обърна Кевин Андерсън за успеха с 6-7(3), 6-4, 6-4.

Мъри и Ферер са преки конкуренти за едно от оставащите три места за Финалите на световния тур. За квота сред най-добрите осем на сезона се бори и българинът Григор Димитров, който се подвизава в Базел. 

Иначе за полуфиналите във Валенсия се класира и Жереми Шарди. Французинът надделя над още един представител на домакините - Пабло Карено Буста в два сета. Резултатът от битката им беше 6:1, 6:2 за Шарди.