Шампионката от 1999 година Винъс Уилямс (САЩ) се класира за втория кръг на силния турнир по тенис на червени кортове в италианската столица Рим с награден фонд 2,399 милиона евро.

35-годишната Уилямс, поставена под номер 12, победи на старта на надпреварата сънародничката си Коко Вандевеге с 6:4, 6:3 за 88 минути.

Бившата водачка в световната ранглиста проби за 5:3 в първия сет, Вандевеге незабавно върна пробива, но веднага след това отново загуби подаването си и това се оказа решаващо за изхода на първия сет.

Във втората част Уилямс рано дръпна с 4:1 гейма и запази аванса си до края. Така американката ще играе във втория кръг срещу победителката от мача между Тимеа Бабош (Унгария) и квалификантката Кики Бертенс (Холандия).

19-годишната рускиня Даря Касаткина поднесе изненадата в първите срещи от турнира, след като елиминира поставената под номер 16 Каролина Плишкова (Чехия) с 6:4, 6:4. Касаткина реализира решаващите пробиви в петия гейм и на двата сета, за да триумфира след 85 минути на корта.

Руската тийнейджърка очаква победителката от двубоя между Моника Никулеску (Румъния) и квалификантката Мариана Дуке-Мариньо (Колумбия)./БТА