Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира в Пекин с награден фонд 5,43 милиона долара. Квалификантката Пиронкова загуби от двукратната шампионка и защитаваща титлата си от миналия сезон Серина Уилямс (САЩ) с 2:6, 3:6 след 72 минути игра.

Поставената под номер 1 Уилямс поведе с 3:0, българката върна пробива и намали до 2:3, но американката направи нова серия от три последователни гейма, за да спечели първия сет. 27-годишната пловдивчанка, която пропиля аванс от 40:0 при сервис на съперничката си на старта на втората част, беше равностойна до 3:3. Уилямс успя да реализира пробив за 5:3 и след това не даде шансове на Пиронкова при собственото си подаване.

33-годишната американка пласира 27 печеливши удара в срещата срещу само 8 на българката. 51-ата в света в момента Пиронкова имаше сериозен проблем при втори сервис, като от него спечели само 5 точки от 20 разигравания. Пловдивчанката все пак си осигури 95 точки и 25100 долара и от следващата седмица ще се завърне в топ 50 на класацията на УТА./БТА