Трикратната шампионка и водачка в схемата Серина Уилямс се класира за полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в италианската столица Рим с награден фонд 2,399 милиона евро. Уилямс разгроми бившата шампионка на "Ролан Гарос" Светлана Кузнецова (Русия) с 6:2, 6:0 само за 51 минути. 

34-годишната американка реализира ранен пробив и набързо дръпна с 3:0, а след 4:2 тя взе осем поредни гейма, за да триумфира. Уилямс направи 20 печеливши удара и само 13 непредизвикани грешки. 

"Със сигурност това беше най-силният ми мач на клей от началото на сезона. Иначе като цяло мисля, че играх добре в Австралия. Не успях да спечеля титлата там, но съм доволна от представянето си в турнира. Това беше най-добрият ми мач оттогава", коментира американката, шампионка в Рим през 2002, 2013 и 2014 година. 

"Постигнах страхотна победа. Тя е една от най-добрите на червено, така че срещу нея винаги е трудно. Доволна съм от начина, по който се справих", допълни тя. 

За място на финала американката ще играе срещу румънката Ирина-Камелия Бегу, която надделя над японката Мизаки Дои с 6:2, 7:6(3), след като навакса изоставане от 1:3 гейма във втория сет. 25-годишната Бегу е 35-а в света и за първи път ще се изправи срещу Серина Уилямс. 

В другия полуфинал ще се срещнат номер 3 Гарбине Мугуруса (Испания) и Медисън Кийс (САЩ). Мугуруса елиминира Тимеа Бачински (Швейцария) със 7:5, 6:2, след като взе осем от последните десет гейма в мача. 

Кийс пък надделя над чехкинята Барбора Захлавова Стрицова с 6:4, 4:6, 6:3 след малко повече от два часа игра. Американката реализира решаващия пробив в осмия гейм на третия сет, за да триумфира./БТА