Водачката в схемата Петра Квитова Чехия) отпадна за трета поредна година на четвъртфиналите на турнира по тенис в Доха (Катар) с награден фонд 731 хиляди долара.

Шампионката от "Уимбълдън" Квитова загуби от испанката Карла Суарес Наваро с 6:3, 0:6, 3:6 за 91 минути.

Четвъртата в световната ранглиста чехкиня реализира единствения пробив в първия сет, за да поведе в резултата, но след това Суарес Наваро взе десет поредни гейма.

Всичко изглеждаше решено при 4:0 в третия сет за 14-ата в света испанка, но Квитова успя да върне и двата пробива и да намали до 3:4. Точно когато обратът изглеждаше много вероятен, Суарес Наваро отново проби, а след това без проблеми затвори мача при собствен сервис.

Така за място на финала тя ще играе срещу победителката от срещата между Луцие Шафаржова (Чехия) и поставената под номер 6 Андреа Петкович (Германия).

В другия полуфинал ще се срещнат двукратната шампионка Виктория Азаренка (Беларус) и Винъс Уилямс (САЩ). Победителката от 2012 и 2013 година Азаренка, която участва с "уайлд кард" надделя над поставената под номер 3 Каролине Возняцки (Дания) с 6:3, 6:1 за 92 минути и записа 13-а поредна победа в турнира, след като пропусна миналогодишното издание заради контузия на стъпалото.

Седмата в схемата Винъс Уилямс (САЩ) пък елиминира четвъртата поставена Агниешка Радванска (Полша) с 6:4, 1:6, 6:3./БТА