Ракета номер 1 на България при дамите Цветана Пиронкова влезе в полезрението на британското издание Daily Mail. Пловдивчанката даде интервю за интеренет сайтът, в което разкри изключително любопитни неща за себе си.

„Въпреки че Цветана Пиронкова е под номер 65 в ранглистата, 25-годишната българка е една от състезателките, които трябва да гледате на Уимбълдън“, започва материалът. Пиронкова стана популярна след победата си над Винъс Уилямс през 2010 и 2011 година.

Ето и някои от по-любопитните отговори на Цвети Пиронкова, която се готви за поредното си участие на турнира от Големия шлем.

Кой е най-добрият ти мач, който някога си играла?

Труден въпрос, изиграла съм толкова много срещу, че не знам дали мога да избера един от тях, който да е най-добрият. Първият, който изниква в съзнанието ми е, мачът на Уимбълдън през 2010 година срещу Винъс Уилямс. Спечелих в два сета и стигнах до полуфиналите, затова не мисля, че някога ще го забравя.

Кой е най-лошият?

Не мога да си спомня годината, но беше в Палермо. Забравих дори срещу коя съперничка играх, но беше в първия кръг и беше ужасно. Наистина ужасно.

Ако можеше да изиграеш мач срещу тенисист от миналото, кой щеше да е той и защо?

Определено Шефи Граф. Когато бях малка я гледах и й се възхищавах, заради начина, по който играе. Възхищавах й се и заради поведението й извън корта. Мисля, че тя е невероятен спортист.

Кой е твоят идол?

Както казах, Шефи Граф, но също и сестрите Уилямс.

Кое е най-странното нещо, изпратено ти от фен?

Не мога да се сетя за нещо странно. Но имам един фен, нейното име е Одри. Тя ми е фен откакто участвам в WTA турнирите, и ми е като приятел сега. Изпраща ми подаръци за всеки рожден ден, дори и да е на другия край на света, което е много мило. подаръците винаги са много креативни, например, тя ми изпрати кукла, която прилича на мен, както и албум с мои снимки.

Коя е любимата ти песен за танци?

Мога да правя лунната стъпка, наистина харесвам Billie Jean, както и останалите песни на Майкъл Джексън.

Назови един предмет, без който не можеш да живееш.

Предполагам, че нямате предвид нещо живо, но това е семейството ми, разбира се. Предмет, това е моят телефон.