Aмериканките Серина Уилямс и Медисън Кийс ще играят на финала на турнира по тенис на червени кортове в италианската столица Рим с награден фонд 2,399 милиона евро. Трикратната шампионка и водачка в схемата Уилямс победи на полуфиналите Ирина Бегу (Румъния) с 6:4, 6:1 за 87 минути.

Уилямс, която спечели титлата в Рим през 2002, 2013 и 2014 година, направи шест пробива в мача и допусна три. Във втория сет обаче тя доминираше и даде само гейм на Бегу. Серина Уилямс ще играе на трети финал за годината след Откритото първенство на Австралия и на турнира в Индиън Уелс. Тя няма титла от август миналата година, когато триумфира в Синсинати.

"Не беше лесно днес заради времето, но условията бяха еднакви и за двете. Радвам се, че отново съм на финал. Медисън е сериозна противничка, но е страхотно, че ще има американски финал", каза Серина Уилямс. Медисън Кийс отстрани третата поставена и финалистка от "Уимбълдън" Гарбине Мугуруса Бланко (Испания) със 7:6(5), 6:4 за 1:42 час. Двубоят беше прекъсван три пъти заради дъжд. 21-годишната Кийс се класира за първи път на финал за 2016 година. Тя записа 29 печеливши удара, а съперничката й имаше проблеми със сервиса и направи 8 двойни грешки./БТА