Австралийският тенисист Бърнард Томич изрази своето възмущение от начина, по който се изготвя програмата за тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън.

Местната надежда отпадна в 1/8-финалите след 0:3 сета срещу Томаш Бердих, а след края на срещата се рамрънка защо е трябвало да играе на „Маргарет Корт Арина“, вместо на централния корт „Род Лейвър“, където често се подвизаваше в турнира през по-младите си години.

По принцип домакините в Мелбърн често са били обвинявани през години, че слагат своите представители в праймтайма, но този път към тях едва ли има основания за критики.

„Говорих с няколко души относно програмата“, заяви Томич. „С Лейтън Хюит също. Според мен тази година програмата беше нелепа. Не говоря само от своята гледна точка, а и от тази на много други играчи. Не знам кой я определя. Наистина, някои от мачовете които гледах, бяха... Уау.“

„От това, което чувам в съблекалнята, програмата е доста смешна. Няма да се оплаквам, но от името на останалите, с които говорих, те изразиха подобно мнение. Не съм само аз“, продължи Томич.