Мария Шарапова призна след поражението във финала на Аустрелиън Оупън, че това е една от най-тежките загуби в кариерата ѝ. Рускинята обаче намери сили да поздрави Серина Уилямс.

„Поздравявам Серина затова, че отново пренаписа историята. Истинска чест е да бъда нейна съперничка на финал в Големия шлем, обичам да играя срещу нея, за мен винаги е било предизвикателство да играя срещу най-добрата, така че поздравления“, сподели Шарапова, след като получи трофея за финалистката.

„Това бяха 2 натоварени седмици за мен, можех много рано да приключа с турнира. Днес не показах нужното, но за мен това бяха 2 невероятни седмици. Това е една от най-тежките ми загуби, но такъв е животът на професионалния спортист.“

„Искам да благодаря на моя екип, на моите приятели, които ме наблюдават по телевизията. Това е един от най-хубавите турнири в света, благодаря на всички. Крейг Тайли продължава да върши страхотна работа, организирайки този турнир. Благодаря на феновете за подкрепата, нямам търпение да се върна“, допълни Шарапова.