Двукратната бивша шампионка Серина Уилямс стартира новата кампания на турнира Ролан Гарос на ниска скорост. Тя отнесе с лекота с 6:2, 6:3 на старта чешката квалификантка Андреа Хлавачкова.

По-малката от двете американски сестри, която ще се опита да вземе 20-а титла от Големия шлем, поведе набързо с 3:0 и тогава се отпусна, за да даде моменти и на чехкинята.

В предишната среща на двете състезателки Серина спечели с 6:0, 6:0, но сега Хлавачкова направи пробив в 5-ия гейм. Въпреки това, до края срещата беше под диктовката на Уилямс, която не се затрудни особено.

Изненадващо отпадна младата канадка Южени Бушар, която отстъпи на представителката на домакините Кристина Младенович с 4:6, 4:6. Шестата в схемата Бушар дойде на турнира в ужасна форма, регистрирайки шест поражения в последните си седем мача и това впечатление се затвърди и днес.

Младенович, 44-а в схемата, взе трудно първата част на мача, а във втората поведе с 5:0 и имаше достатъчно време, за да затвори победата. 16-ата в схемата Мадисън Кийс (САЩ) отстрани украинката с американски паспорт Варвара Лепченко със 7:6 (3), 6:3, а 10-ата Андреа Петкович (Германия) победи Шелби Роджърс (САЩ) с 6:2, 6:3./БТА