Номер 1 в основната схема Серина Уилямс (САЩ) се класира за полуфиналите на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Петкратната шампионка на "Уимбълдън" победи с 3:6, 6:2, 6:3 срещу 23-ата поставена Виктория Азаренка.

Представителката на Беларус контролираше първия сет със своя силен начален удар и взе аванс в резултата. След това Уилямс започна да използва по-дълги разигравания и това й донесе успех в срещата. Американката спечели последните четири гейма на втората част и навакса изоставането си. Номер 1 в световната ранглиста Уилямс поведе с 3:0 в третата част и това беше достатъчно, за да отстрани бившата лидерка в класацията на УТА.

На полуфиналите 33-годишната Серина Уилямс ще се изправи срещу поставената под номер 4 рускиня Мария Шарапова, която е шампионка на "Уимбълдън" от 2004 година. В друга четвъртфинална среща полякинята Агниешка Радванска, поставена под номер 13, отстрани 21-Медисън Кийс (САЩ) след победа в три сета - 7:6 (3), 3:6, 6:3. 26-годишната Радванска игра в мача за титлата в Лондон през 2012 година. В следващия кръг полската тенисистка ще играе с 20-ата поставена Гарбине Мугуруса Бланко от Испания./БТА