Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стартира по превъзходен начин участието си на US Open. Пловдивчанката се наложи над Виржини Разано (Франция) с 6:1, 6:2.

С отлична игра и без колебания българката успя да сломи 33-годишната си съперника, като й позволи да вземе едва три гейма.

Виржини Разано, която в момента е 166-а в световната ранглиста, не успя да се противопостави по нито един параграф на пловдивчанката. Цветана Пиронкова, 71-а в света, изравни баланса между двете – на 2:2 успеха.

Мачът продължи едва 1.15 часа.

Цветана Пиронкова не започна обещаващо, беше пробита още за 0:1, но това й подейства стимулиращо, за да обърне бързо за 3:1 гейма в първия сет, а след това спечели без проблеми частта с категоричното 6:1.

Във втората част българката продължи да бъде също толкова убедителна. Записа ранен пробив в началото на втория сет за 1:0, след това затвърди при своето подаване за 2:0. Пиронкова поведе с 5:0, когато позволи на съперничката си да я пробие за 5:1 и 5:2. В крайна сметка обаче това беше всичко – 6:2.

Във втория кръг 28-годишната Пиронкова ще играе срещу победителката от мача между Джоана Конта (Великобритания) и Бетани Матек-Сандс (САЩ). Тази среща е по-късно през нощта.