Хърватската тенис легенда Горан Иванишевич остана впечатлен от Григор Димитров по време на загубения 1/8-финал срещу Анди Мъри на Аустрелиън Оупън. Шампионът от „Уимбълдън“ за 2001 година отчете преимуществото на шотландеца по време на срещата, ала същевременно не скри възхищението си от начина, по който хасковлията потроши ракетата си при решителния пробив в четвъртия сет.

Иванишевич, който навремето изразяваше негативните си емоции по същия начин, дори нарече постъпката на Димитров „изкуство“.

„Да, ето така се чупи ракета! Хайде, ето това ми харесва“, каза балканецът за Би Би Си. „Много по-щастлив съм от счупената ракета, отколкото бекхенд уинъра на Мъри. Уау, ето това е добре потрошена ракета. Това беше изкуство. Има вдлъбнатина в корта, където той я удари.“

Колкото до мача, оценката на Иванишевич беше лаконична: „Анди Мъри игра добре. Той беше по-добрият играч и заслужаваше да спечелим. Очаквам Мъри да стигне до финала. Димитров игра страхотно и имаше своите шансове, но Мъри беше по-добър“, допълни Иванишевич.