Седемкратният победител на Уимбълдън Роджър Федерер продължи успешния си поход в тазгодишното издание на турнира. Той се класира за осминафиналите след успех над австралиеца Самюъл Грот с 3:1 сета (6:4, 6:4, 6:7, 6:2). 

Швейцарецът имаше леки затруднения срещу непоставения си опонент и загуби първия си сет в Лондон тази година, но това не му попречи да намери място сред последните 16 в надпреварата. 

Първите два сета бяха решени от по един пробив, като и двата пъти Федерер беше от печелившата страна. През това време той дори не даде възможност на противника си да стигне до възможност да ги върне. 

В третата част Грот успя да се върне в мача, въпреки че отново не стигна до пробив, а всичко трябваше да се реши в тайбрек. В него австралиецът получи три сетбола и реализира третия, за да надделее със 7:5 и да намали на 1:2 сета. 

Но това беше всичко хубаво за него в този мач. В последната част Федерер показа невероятната си класа и направо отвя съперника си, за да го разбие с 6:2 и да затвори мача в своя полза. 

По-рано днес приключи и маратонският мач между Марин Чилич и Джон Иснър. След епична битка хърватинът надделя с 3:2 сета (7:6, 6:7, 6:4, 6:7, 12:10) и също намери място сред последните 16 в турнира.