Седемкратният победител на турнира Уимбълдън Роджър Федерер (Швейцария) се класира за четвъртфинал, след като елиминира испанеца Роберто Баутиста-Агут с 6:2, 6:2, 6:3.

Поставеният под номер 2 ветеран достигна до четвъртфинал на турнир от Големия шлем за 45-и път в кариерата си. Днес Федерер се нуждаеше само от 86 минути, за да спре устрема на намиращия се на 20-о място испанец.

В сряда 33-годишният Маестро ще спори с Жил Симон, който по-рано днес спря чеха Томаш Бердих. Симон изненадващо лесно стигна до успеха, след като се наложи с 6:3, 6:3, 6:2. Любопитното е, че на четвъртфиналите ще има още един френско-швейцарски сблъсък съответно между Ришар Гаске и Стан Вавринка.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ Марин Чилич също отива на четвъртфинал след победа с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 над непоставения Денис Кудла от САЩ. Чилич, номер 9 в схемата, ще срещне в следващия кръг шампиона Новак Джокович или Кевин Андерсън от Южна Африка. Днес Чилич постигна победа под номер 26 срещу американски съперници./БТА