Извън истинските тенис анализи, Григор Димитров и Мария Шарапова продължават да властват по страниците на изданията и с връзката помежду си. Влюбената тенис двойка към момента се представя успешно на Уимбълдън, което накара ESPN да се запита, дали Гришо и Маша не са следващата "Lovebird Double" - "Двойка влюбени гълъбчета". Двамата са сравнявани с първата романтично обвързана тенис двойка - Джими Конърс и Крис Евърт - която печели титли през 1974-та.

Най-близо до Конърс и Евърт оттогава са били Андре Агаси и Щефи Граф, но когато двамата спечелиха Уимбълдън през 1992-ра, все още нямаха връзка.

Чак през 1999-та Агаси кани за първи път Граф на среща, отново по време на Уимбълдън.

По-романтичните предполагат връщането на шампионския бал след Уимбълдън, защото сега той е само вечеря, без танци. Но една обща победа на Шарапова и Гришо, може да предизвика и промяната, за да видят всички горещата тенис двойка.

Със сигурност, ако победите им продължат, все повече медии ще се върнат и ще припомнят връзката на Конърс и Евърт.

"Винаги е хубаво до теб да има шампион от Голям шлем - една идея, едно изречение, могат да променят всичко," заяви Григор в сряда. Шарапова също призна, че двамата си помагат, докато се стараят да пазят дистанция между личния живот и работата.

"Истинска приказка," така описваше Крис Евърт победата си заедно с Конърс. "Историята е сладка, но засега, двамата трябва да отложат тенис романса си малко," завършва коментарът на Марк Ходжкинсън от ESPN.