Поднеслият може би най-голямата изненада на Уимбълдън до момента Дъстин Браун не успя да затвърди добрите впечатления след елиминирането на Рафаел Надал в предишния кръг. Сега той се изправи срещу сърбина Виктор Троицки и отпадна след 1:3 сета (4:6, 6:7, 6:4, 3:6). 

Двамата направиха много интересен мач, като един пробив реши всичко в първата част. Той беше на сметката на сърбина в последния гейм и при третия си сетбол Троицки поведе с 1:0 сета лед 6:4. 

Втората част беше решена след тайбрек, до който се стигна след доста вълнуващи моменти. В него двамата си размениха по един пробив, но това не се оказа решаващо за успех преди тайбрека за никого от двамата, а в дългия гейм Троицки надделя със 7:3 и поведе с 2:0. 

Браун се върна в играта след 6:4 в третия сет, но сърбинът не допусна спадове и след 6:3 в четвъртата част победи, за да намери място на осминафиналите в надпреварата и да продължи да играе и през втората седмица на Уимбълдън. 

Браун пък си тръгва с положителните емоции от изхвърлянето на бившия номер едно Рафаел Надал и изравни най-предното си класиране в Лондон от всичките си участия досега.