Французинът Ришар Гаске, който отстрани Григор Димитров на Уимбълдън, продължава похода си в Лондон. Той стигна до четвъртфиналите на надпреварата след победа с 3:1 сета над австралиеца Ник Кириос. 

В отделните части резултатът беше 7:5, 6:1, 6:7, 7:6 в полза на французина. Така в следващия етап той ще срещне победителя от мача между швейцареца Стан Вавринка и белгиеца Давид Гофен. 

Гаске имаше стари сметки за уреждане с Кириос, който го отстрани в петсетова драма във втория кръг на турнира миналата година. Така той стигна до втория си четвъртфинал на Уимбълдън от 2007 г. насам. Тогава игра и полуфинал. 

Иначе мачът започна перфектно за австралиеца, който поведе с 2:0, но французинът се взе в ръце и върна пробива. Двубоят вървеше гейм за гейм, като и двамата взимаха подаванията си до последното подаване на Кириос. В него Гаске реализира важен пробив и затвори първия сет при 7:5 в своя полза. 

Във втората той беше безпощаден и поведе с 5:0. Опонентът му успя само да върне един гейм, но нищо повече и след 6:1 Гаске вече докосваше и крайната победа след преднината си от 2:0 сета. 

В третата част обаче австралиецът се съвзе. Той поведе с 3:0 след ранен пробив, но позволи той да му бъде върнат. В крайна сметка всичко се реши в тайбрек, а в него Кириос спаси и мачбол, за да надделее в крайна сметка с 9:7 и да намали изоставането си на 1:2 сета. 

Четвъртият сет мина без нито една точка за пробив и всичко се реши в тайбрек. В него австралиецът поведе с 6:4 и имаше шанс да изравни резултата, но се пропука и позволи на Гаске да затвори сета и мача в своя полза, за да продължи на четвъртфиналите.