България остана без участнички в дамския турнир на Уимбълдън, след като и втората ни представителка на турнира Сесил Каратанчева приключи участието си в първия кръг.

След като Цвети Пиронкова загуби в три сета от Белинда Бенчич в понеделник, ден по-късно Каратанчева последва съдбата ѝ след допуснат обрат срещу испанката Силвия Солер-Еспиноса – 6:2, 2:6, 5:7.

Разликата между българката и испанката в ранглистата е 4 места в полза на Сесил, а според букмейкърите именно тя бе фаворит в мача. И поне в първия сет очакванията бяха оправдани. 98-ата в света Каратанчева започна с пробив, а малко по-късно направи още един. В съшото време българката взимаше без проблеми сервис геймовете си и така след 26 минути вече имаше сет аванс – 6:2.

За съжаление обаче тя не успя да пренесе играта си и във втория сет, който започна с 5 поредни гейма в полза на Солер-Еспиноса. Каратанчева все пак взе следващото си подаване и дори върна един от двата пробиви, но това не бе достатъчно и след 6:2 испанката вкара мача в трети решителен сет.

Той пък се оказа истински фестивал на пробивите. 6 поредни гейма бяха загубени от сервиращите, което все пак запазваше статуквото. При 4:5 Каратанчева спаси два мачбола на свой сервис, но при 5:6 не успя да удържи съперничката си и допусна пробив, който значеше и край на мача.

Така след два дни тенис на Уимбълдън България остана само с един представител в турнирите на сингъл в лицето на Григор Димитров, който в сряда излиза срещу Стийв Джонсън в мач от втория кръг при мъжете.