Бившата шампионка от „Уимбълдън“ Марион Бартоли смята, че световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович е в състояние да подобри рекорда на Роджър Федерер по титли от Големия шлем.

Според нея разликата между сърбина и останалите тенисисти единствено се увеличава и затова тя го счита за реална заплаха към 17-те трофея на швейцареца. С титлата от тазгодишното Открито първенство на Австралия Ноле вече и 11 титли от четирите големи турнира на сметката си.

„Със сигурност той ще се приближи максимално. Няма човек, който да си е мислел, че някой може да достигне 17-те титли на Федерер“, каза Бартоли. „Начинът, по който Джокович играе, обаче е невероятен. Той има много добър шанс да спечели повече трофеи от Федерер“, допълни французойката.

„Ясно е, че сега Рафаел Надал не е във върхова форма, ала и загубата на Джокович от Станислас Вавринка през миналата година показва колко жестока е конкуренцията. Всичко опира до това колко добре си подготвен да играеш твоята игра в най-важния ден. Трудно е да пътуваш постоянно и да си на ниво при различни условия. Правех го в течение на 13 години и знам какво е“, каза Бартоли, която се оттегли от професионалния тенис през 2013 година.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS