Световноизвестният специалист Пол Макнами пристигна в България по покана на Българска федерация по тенис. Ръководството на централата е постигнало договорка с австралийския специалист, който ще участва в бъдещите проекти на федерацията през годината, като подготовката на състезателни и треньорски кадри и ще консултира цялостната организация на работата. 

Посещението на Макнами съвпада и със започналия тренировъчен лагер на националния отбор за мъже, който се подготвя за предстоящия двубой срещу отбора на Латвия в Юрмала от 6 до 8 март 2015 година. 

Макнами ще наблюдава и съдейства на подготвителния процес на най-добрите ни ракети при мъжете. Веднага след като кацна в София, австралиецът се отправи към Националния тенис център, за да се срещне с генералния секретар на БФТенис Катерина Генова, с отговорник "Развитие" към БФТ Пресиян Коев и с капитана на мъжкия тим Тодор Енев. 

"Щастливи сме, че доказано име като г-н Макнами ще помага за развитието на тениса у нас. Това партньорство е част от стратегията на БФ Тенис за развитие на спорта, в която се включва привличането на специалисти, които със своите знания и опит ще спомогнат за напредъка на нашия спорт. Пол е приятел на българския тенис още от първото издание на Турнира на шампионките в София и съм уверена, че съвместната ни работа ще бъде ползотворна", сподели генералният секретар на федерацията Катерина Генова. 

Пол Макнами е роден на 12 ноември, 1954 година в Мелбърн, Австралия. В кариерата си като състезател има 24 титли на двойки, 4 които са от Големия шлем - Открито първенство на Австралия през 1979 и 1983 година и Уимбълдън - 1980 и 1982 година. 

Той е юношески шампион от Откритото първенство на Австралия, а най-доброто му класиране при мъжете е 24-то място по единично. През юни, 1981-а година, става номер 1 на двойки. Той печели на два пъти и Купа "Дейвис" с отбора на Австралия през 1983 и 1986 г. 

Пол Макнами има ключова роля и заслуга в създаването на световното първенство за смесени двойки "Хомпан Къп" през 1988 година, а до 2012 година е директор на турнира. 

В периода 1999-2006 Макнами е изпълнителен директор на Откритото първенство на Австралия. /БТА