Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира убедително на четвъртфиналите на турнира в Ченду, Китай след успех с 2:0 сета над сърбина Душан Лайович.

Съперник на Григор в Топ 8 на турнира ще е победителят от сблъсъка Паоло Лоренци – Диего Шварцман.

Първият сет между Димитров и Лайович бе равностоен и бе решен от тайбрек, в който българинът бе безапелационен със 7:1 точки и взе първата част със 7:6 гейма.

Вторият сет стартира отлично за българската първа ракета, като Гришо направи пробив още в първия сервис гейм на противника и дръпна с 1:0. Последва затвърждаване на пробива, което донесе и необходимата доза спокойствие на Димитров, който затвори сета с 6:4 гейма. 


Развитието на двубоя:

Българската първа ракета в мъжкия тенис поведе с 1:0 гейма в началото на първия сет, а Лайович изравни малко по-късно.

Последва нова размяна на сервис геймове и Гришо поведе с 3:2 гейма.

Двамата тенисисти продължиха да печелят подаванията си до 5:5. Димитров бе убедителен при следващия си сервис и дръпна с 6:5, но сърбинът изравни. В тайбрека обаче българинът бе стабилен и го взе със 7:1 точки, с което спечели сета със 7:6 гейма.

Вторият сет стартира отлично за Григор Димитров, който поведе с 1:0 гейма след пробив още при първия серlис гейм на противника. 

Най-добрият ни тенисист затвърди пробива и дръпна с 3:1, а по-късно и с 5:3 гейма. Димитров затвори сета с 6:4, а с това триумфира в двубоя и се класира за четвъртфиналите в надпреварата.