Дори и да сте уморени и да ви боли глава, а „половинката“ ви гледа умоляващо с влюбени очи, ободрете се със секс. Той е полезен по много причини.

Бодрост и младост

Вие не само ще се почувствате по-бодър и с повишено настроение, но и реално ще изглеждате с 10 години по-млад. До такъв извод са стигнали шотландските учени.

Не на стреса

Американските учени са убедени, че най-добрият антидепресант е спермата. Ако нещо не сте в настроение, обърнете се към лекарството, което носи самото ви тяло.

Самооценка

В Тексаския университет отбелязаха, че редовният секс внушава неотразимост и кара да отделят повече внимание на тялото си. А това е още един плюс към уважението.

Изхвърлени калории.

Не е толкова, колкото би ни се искало, но и 21-те изгорени калории ще ви позволят с чувство на изпълнен дълг да заспите сладко-сладко след преживяното удоволствие.

Засилен имунитет

Американският Университет Уилкс съветва имунитета да се укрепва чрез секс, защото дори само един полов контакт седмично повишава съдържанието на имуноглобулин А, който се справя с инфекциите.

Забравена мигрена

Немските учени предлагат аналгинът да бъде сменен със секс. Именно той е помогнал на 60% от анкетираните да забравят за болките в главата. /БГНЕС