Изследователи от компанията Avaj чрез анкета, обхванала 1000 души, са установили, че мъжете се оглеждат в огледалото средно по 23 пъти на ден, а жените - само по 16 пъти. 

При това дамите са го правили, за да проверят дали всичко им е наред, търсили са недостатъци на грим или тоалета, докато мачовците най-често просто са се любували на образа си, съобщи в. "Хиндустан таймс".

Мъжете са прекарвали пред огледалото средно по около 10 минути на ден, а това прави приблизително 6 дни за година. 11% от по-самоуверените участници в анкетата са гледали лика си в огледалото повече от 30 пъти на ден.

Като любима част от тялото си 76% от анкетираните мъже са посочили ръцете, 54% - краката, 49% - устата и усмивката, 43% очите, а 38% - косата.

82% от мъжете са проявявали подчертани грижи за външния си вид. 67% са разполагали с три и повече козметични препарата. 

34% са признали, че ползват козметиката на приятелката си или на член от семейството. 9% редовно са ползвали женски козметични средства.

Според изследователите една от основните причини за суетността на мъжете се крие в това, че напоследък хората непрекъснато си правят селфита.