Специалисти от Станфордския университетса анализирали повече от 900 000 коментара в интернет за 6500 ресторанта в седем американски града. Изследването е показало, че колкото по-скъпо е дадено заведение, толкова по-често в материалите си хората са употребявали думи и словосъчетания, свързани със секса, съобщи в."Хиндустан таймс".

Посетители на елитни ресторанти са хвалили например "съблазнително зачервеното фоа гра". Блюдата в скъпите заведения хората често са описвали с помощта на думи като "оргазъм", "чувствен" или "сексуален".

В коментарите посещенията на евтини ресторанти са били сравнявани с наркоманията и физическите травми. Ако на клиентите храната се е харесала, те са писали неща като например "зависим от крилцата".

Посещението в скъпи ресторанти е било свързвано със секса и от мъжете, и от жените. За зависимост от храната в евтини заведения са писали предимно представителките на слабия пол. В отрицателните коментари най-често използваните местоимения са били в множествено число - "ние", "нас", наш". Така посетителите са се опитвали да покажат, че нещо лошо се е случило с група хора. Тоест не само те са били изтормозени. Авторите също така често са се опитвали да се разграничат от лошия опит, като са използвали минало време./ БТА