Ако четете това, вероятно сте на път да направите една много важна крачка - предложението за брак. Не можем да отречем че годежният пръстен има важна роля в това начинание. Знаете ли как да го изберете?

Няколко бързи съвета могат да ви ориентират и улеснят в избора. 

Класическият избор за годежен пръстен е златото. Обърнете внимание какъв цвят злато са останалите бижута на дамата - предполага се, че годежният пръстен ще бъде винаги на ръката ѝ, затова е важно да може да го съчетава с останалите си бижута - обеци, гривни, колиета. Ако по принцип носи сребро, вероятно бялото злато би се комбинирало по-лесно. 

Абсолютната класика при годежните пръстени е злато с диамант. Ако имате възможност за тази комбинация, това е чудесен избор. В зависимост от големината и характеристиките на диаманта цената може да варира от няколкостотин до няколко хиляди лева. 

Техническата част - характеристики на диаманта

Най-популярната форма и шлифовка за диаманта е кръглият брилянт - смята се, че най-добре разкрива блясъка му. Други по-често срещани варианти са изумруд, кушон, принцес. За по-романтичните натури формата може да е и сърце.

Цената на диаманта се определя от различни характеристики - тегло (което се измерва в карати), чистота, цвят. Колкото по-прозрачен е един диамант, толкова по-висока е стойността му. Чистотата измерва наличието на примеси - колкото по-малко, толкова по-ценен е диамантът.

източник: Shutterstock

Досега говорехме за диамант в единствено число. Това е най-често срещаният вариант - семпъл пръстен с един голям централен камък. Така той е центърът на вниманието. Има обаче и други модели - обковът с три диаманта например символизира миналото, бъдещото и настоящето. 

Резервен план 

Сигурни сме, че след тези съвети много по-уверено ще направите своя избор. И все пак... ако нещо се обърка? В Elite Precious при покупка на бижу с диамант можете да се възползвате от 2-годишната Гаранция за замяна Elite+, която ви дава правото в рамките на две години след закупуване на бижу с диамант да го замените за друго на същата стойност или на по-висока, с доплащане. 

И понеже по Коледа се случват чудеса, някои дами може би ще получат предложение за брак именно тогава. Точно до Коледа продължава и кампанията на Elite Precious с 20% отстъпка от цената на всички бижута с диаманти. Да, не се ограничаваме до пръстените - ако е рано за тази стъпка, можете да зарадвате любимата си с друго диамантено бижу - например едно красиво колие или обеци.