Току-що встъпил в длъжност като президент на Русия, Владимир Путин участва в мач по хокей на лед срещу отбор от легендарни съветски играчи и донесе победа на своя екип от аматьори, като вкара два гола.

В червено-бяла фланелка с номер 11, Путин на два пъти заби шайбата в мрежата на противника. Всеки сполучлив удар на новия президент беше възторжено посрещан от неговите фенове, сред които се открояваха двама приятели на силния човек в Русия - бившият италиански премиер Силвио Берлускони и бившият германски канцлер Герхард Шрьодер. Присъства и президентът на Международната федерация по хокей Рене Фазел.

Руската телевизия излъчи видеозапис от срещата.

На среща със спортисти през февруари 2011 Владимир Путин обеща, че ще се научи да кара кънки и според негов говорител много пъти е тренирал нощем, за да може да играе хокей на лед.

СНИМКИ: Путин игра хокей и заби два гола

източник: Reuters

Носител на черен колан по джудо, президентът неведнъж е участвал пред публика в подобни прояви, припомня БТА. Включи се например в тренировка на шампиони по джудо, светът го видя седнал на пилотското място в самолет за борба с пожари, опита се пред камери да кара и болид от Формула 1.

СНИМКИ: Путин игра хокей и заби два гола

източник: Reuters