Руският премиер Димитрий Медведев ще вземе участие в тържествената церемония по откриването на световното първенство по хокей на лед в "Ледения дворец" в столицата Москва, съобщи пресслужбата на правителството, цитирана от ТАСС. 

В мероприятието ще се включат още помощникът на президента - Игор Левитин, спортният министър Виталий Мутко, московският кмет Сергей Собянин, президентът на Международната федерация по хокей на лед (ИИХФ) Рене Фазел и много други известни личности. 

Световното първенство по хокей на лед стартира днес в Москва и Санкт Петербург. В него участват 16 отбора, разпределени в два потока. В група "А", на която домакин е столицата Москва, попадат отборите на Русия, Швеция, Чехия, Швейцария, Латвия, Норвегия, Дания и Казахстан. 

В група "Б", която ще бъде проведена в "Дворец Юбилейний" в Санкт Петербург, са националните състави на Канада, Финландия, САЩ, Словакия, Беларус, Франция, Германия и Унгария. 

Първият двубой на Канада е срещу САЩ днес от 16.15 часа и можете да го наблюдавате в Gong Play и по телевизия Diema Sport.

В друга среща от първия ден Чехия играе с Русия от 20.15 часа. Този мач също можете да гледате в в Gong Play и по телевизия Diema Sport. /БТА